Ett reseföretag med 95 år i branschen

Kommande resor

Wien Maraton/halvmaraton i samarbete med Sweden Runners

Vi är mycket glada att kunna presentera vår nya löparresa i samarbete med löparexpertisen på Sweden Runners: Vienna City Marathon! 2018 går 35:e upplagan av detta trivsamma marathon av stapeln i en av Europas mest förtjusande huvudstäder - Wien. Resans huvudattraktion är givetvis loppet, men vi fyller dessutom resan till och från Wien med löparrelaterade aktiviteter, föredrag och mycket mycket mer. Du har möjlighet att anmäla dig till antingen helmara eller halvmara - loppen går samma dag!

På Buss Persson har vi en tradition av att arrangera löparresor, inte minst vår mycket populära resa till Berlin marathon. Med tiden har idén vuxit fram att skapa en exklusiv löparresa med ytterligare en dimension, nämligen att fylla på resan med ännu mer löparspecifikt innehåll. Vi är därför mycket glada över vårt samarbete med eldsjälarna på Sweden Runners som brinner för träning, framför allt löpning, och som kommer att vara med under hela vår resa som ciceroner, ledare, föreläsare och dessutom som pacers under loppet!

Dag 1 - 19/4:
Vi startar vår resa från våra påstigningsorter och reser över Öresundsbron och genom Danmark till Gedser, varifrån vi tar färjan till Rostock. Under överfarten passar det bra att äta lunch ombord på färjan. Vi fortsätter sedan vidare söderut förbi Berlin och tar sikte på Dresden - den vackra staden vid floden Elbe, så fylld av vackra barockbyggnader  att man ibland har kallat den "Elbflorenz" - Florens vid Elbe. Under resan kopplar du av i vår bekväma buss, njuter av färden och du kan ta del av föredrag och mycket "löparsnack" som våra ledare från Sweden Runners håller i. Vi checkar in på Maritim Hotel Dresden och äter en gemensam middag på hotellet. Säkerligen lockar en sväng på stan efter middagen - det finns ju så mycket vackert att titta på!

Dag 2 - 20/4: 
Efter första dagens bussresa och innan vi påbörjar andra dagens resetapp erbjuds morgonlöpning längs Elbe tillsammans med våra ledare. Efter en skön dusch smakar det sedan extra gott med frukost från Maritim Hotels rikliga buffé. Vi lämnar Dresden under förmiddagen och fortsätter söderut. Snart kommer vi in i Tjeckien och vi ser Prag på nära håll när vi passerar rakt igenom staden. Vi stannar för lunchpaus, fikapauser och bensträckare längs resan vidare. Ännu en stor tjeckisk stad passeras, nämligen Brno, och vi har sedan inte långt kvar innan vi är på österrikisk mark. De sista milen lämnar vi motorvägen och åker vackra vägar fram till Wien.
Under vår vistelse i staden bor vi bekvämt i tre nätter på Motel One Wien Staatsoper, ett hotell med perfekt centralt läge och nära målgången i samband med loppet. 
Kvällarna är fria för restaurangbesök och egna aktiviteter i härliga Wien. Det är enkelt att ta sig fram till fots eller varför inte testa stadens mycket effektiva spårvägsnät.

Dag 3 - 21/4: 
På förmiddagen arrangerar vi en guidad stadsrundtur i Wien som det finns möjlighet att delta i. I anslutning till denna tar vi oss sedan vidare till sportmässan Vienna Sports World som arrangeras i mässhallarna i Wien. Mässan är Österrikes största sportmässa med massor av inspiration att hämta. Här hämtar var och en ut sin nummerlapp och kikar runt hos de olika utställarna inom träning, kost och friskvård. Våra ledare från Sweden Runners är ditt perfekta bollplank för frågor och idéer även under mässan. 
Läs mer om mässan här: http://viennasportsworld.at
Kvällen är sedan fri för uppladdning inför loppet.

Dag 4 - 22/4
Det är dagen för loppet. Vi erbjuder transport så nära starten vi kan komma med bussen. Ledarna från Sweden Runners kommer att vara pacers för fyra olika hastigheter under loppet. Från målområdet tillbaka till hotellet tar du dig själv - avståndet är drygt 1 km till fots.
Fira dagens prestation med avkoppling, och kanske en god middag i goda löparvänners lag.

Dag 5 - 23/4
Det är dags att vinka farväl till Wien och vi lämnar staden på morgonen. Vi satsar på återhämtning under dagen - du kopplar av och vi gör jobbet. Luta dig tillbaka och se landskapet passera revy utanför. Målet för dagen är Berlin som vi når framåt kvällen. Vi bor en natt på Econtel Berlin i stadsdelen Charlottenburg. Metropolen Berlin ligger för våra fötter på kvällen. Vi förser dig med tips och idéer för en god bit mat eller trevliga kvällsnöjen, sen är valet ditt! 

Dag 6 - 24/4
Efter en god natts sömn och härlig frukost är det dags att resa norrut mot färjehamnen i Rostock. Vi gör ett stopp för inköp innan det är dags att köra ombord på färjan. Några timmar senare är vi tillbaka i Skåne.

Avgångstider hemkomsttider inom parentes
05:40 (21:30) Hammenhög torget 
06:00 (21:10) Simrishamn Godsmagasinet 
06:30 (20:35) Tomelilla, Lidls parkering
06:50 (20:15) Ystad busstationen, hpl längst i öster 
07:10 (19:55) Skurup E65 Preem 
07:30 (19:35) Svedala E65 Statoil 
07.50 (19:15) Malmö Arena, bussparkeringen Arenagatan

OBS! Vi behöver kompletta personuppgifter i samband med din bokning: Namn, Födelsedata, Adress, Telefonnummer, E-postadress, Bästa helmara/halvmaratid/Förstagångslöpare, tröjstorlek samt om du är medlem i en löparklubb/förening. Dessa uppgifter registrerar vi in för varje löpare till arrangören. Använd gärna fältet "Övriga önskemål" till att skriva in dessa uppgifter i samband med din bokning.

Observera att du ej kan boka del i dubbelrum och du reser ensam utan måste boka enkelrum.

Du är givetvis mycket välkommen att följa med på resan även om du inte är löpare. Det kommer under resan även att bli resmålsguidning och dessutom rikligt med tillfälle att uppleva Wien även för den som inte är intresserad av löpning.

Länkar till boende:

» Maritim Hotel Dresden - information om hotellet

» Motel One Vienna Staatsoper - information om hotellet

» Econtel Berlin - information om hotellet

 

 

Motel One Vienna Staatsoper - exempelbild hotellrum

Detaljer

Datum 2018-04-19
Hemresa 2018-04-24
Pris 7650:-
Enkelrumstillägg: 1295:-
Startavgift/löparchip maraton: 820:-
Startavgift/löparchip halvmaraton: 650:-
Rabatt för medlem i Sweden Runners: 500:-
Ingår i resan Bussresa enligt program inkl. vägskatter, bro- och färjeavgifter, 1 natt i dubbelrum på Maritim Hotel Dresden inkl. halvpension (middag och frukost), 3 nätter i dubbelrum på Motel One Vienna Staatsoper inkl. frukost, 1 natt i dubbelrum på Econtel Berlin inkl. frukost, löparspecifik reseledning med Sweden Runners, reseledning Buss Persson, Sweden Runner's specialdesignade Wien Marathon racetröja
Antal platser Platser finns.
7 650 47
Dela denna resa