Ett reseföretag med 95 år i branschen

Kommande resor

Julmarknad Prag, Berlin & Dresden

Upplev tre julmarknader i en resa! Vi reser via barockpärlan Dresden till  den gyllene staden Prag och hem via världsmetropolen Berlin - kan det bli bättre? I alla tre städerna blir det sightseeing och såklart massor av julstämning och många möjligheter till julshopping.

Dag 1: Vi startar vår resa från våra påstigningsorter och reser över Öresundsbron och genom Danmark till Gedser, alternativt Rödby, varifrån vi tar Scandlines färja till Rostock eller Puttgarden. Vi fortsätter sedan vidare söderut och passerar på eftermiddagen Berlin. Strax norr om Dresden ligger Schwarzheide där vi ska övernatta en natt på Achat Hotel. Efter en lång resdag smakar det bra med en god middag som vi äter tillsammans i hotellets restaurang innan vi sover gott.

Dag 2: Efter en riklig frukost sätter vi oss tillrätta i bussen för en kort färd vidare till den underbart vackra staden Dresden med alla sina byggnadsjuveler som t.ex. Zwinger och Frauenkirche. Vid ankomsten gör vi en kort orienterande promenad med vår reseledare och har sedan tid att på egen hand uppleva julmarknaden. Dresden har en av Tysklands allra äldsta julmarknader och härifrån kommer en av de allra mest kända tyska julgodsakerna: Dresdener Stollen. Framåt eftermiddagen fortsätter vi de sista 15 milen till Prag där vi ska checka in på vårt hotell Don Giovanni. Kanske lockar en promenad till Gamla Stadens Torg redan denna första kväll. Staden är vackert julsmyckad och nästan som allra vackrast när mörkret sänker sig och massor av lampor lyser upp de klassiska platserna och byggnaderna.

Dag 3: Vi har en hel härlig dag att uppleva Prag! Vi börjar med en orienterande stadspromenad och har sedan resten av dagen till förfogande för julmarknad, julshopping eller kanske härliga upptäckarpromenader över Karlsbron och längs den vackra floden Moldau. Julmarknader finns det flera, de mest kända är julmarknaden på Gamla Stadens Torg och julmarknaden på Vaclavplatsen. Här ligger doften av varmt vin och nybakade kanelkakor tät. I Prag hittar du allt från de stora varuhusen till de små vintagebutikerna - shoppingmöjligheterna är många. På kvällen lockar säkert någon av stadens många restauranger eller någon av de lokala kvarterskrogarna till en god måltid.

Dag 4: Efter en god hotellfrukost börjar det bli dags att åka norrut mot nästa mål för resan: Berlin! Vi är framme på eftermiddagen och gör en kort rundtur för att sedan ta resten av eftermiddagen till promenader och besök på någon av stadens många julmarknader. I Berlin bor vi bekvämt på Holiday Inn Berlin City East i stadsdelen Lichtenberg. Vi njuter av en gemensam middag på kvällen.

Dag 5: Vi lämnar Berlin på förmiddagen och reser norrut mot färjehamnen i Rostock/Puttgarden. Vi stannar för inköp innan det är dags att köra ombord på färjan. Några timmar senare är vi tillbaka i Skåne efter fina julmarknadsupplevelser i tre spännande städer.

Avgångstider hemkomsttider inom parentes

05:40 (21:30) Hammenhög torget
06:00 (21:10) Simrishamn Godsmagasinet
06:15 (20:50) Gärsnäs stationen, Järnvägsgatan
06:30 (20:35) Tomelilla järnvägsstationen
06:50 (20:15) Ystad busstationen, hpl längst i öster
07:10 (19:55) Skurup E65 Preem
07:30 (19:35) Svedala E65 Statoil
07.50 (19:15) Malmö Jägersro, travbanans huvudentré

Mer information om hotellen hittar du här:

Hotel Achat Premium Schwarzheide/Spreewald

Hotel Don Giovanni

Hotel Holiday Inn Berlin City East

Detaljer

Datum 2017-12-09
Hemresa 2017-12-13
Pris 4495:-
Enkelrumstillägg: 950:-
Ingår i resan bussresa inkl. bro- och färjeavgifter samt vägskatter, 4 övernattningar i dubbelrum inkl. frukost, 2 middagar, reseledare
Antal platser Platser finns.
4 495
Dela detta evenmang