Ett reseföretag med 95 år i branschen

Jul på Astrid Lindgrens Näs & julshopping i Kosta

Välkommen med på en resa full av julstämning till mysiga Vimmerby och glasrikets Kosta! Vi besöker julmarknaden på Astrid Lindgrens Näs och får titta in i författarinnans julpyntade barndomshem, handlar karameller i Mariannelunds anrika karamellkokeri och njuter shoppar och fyndar på Kosta julmarknad och outlet. Givetvis vankas det julmat och julfika och en skön natts sömn. 

Dag 1:
Vår resa går norrut via Hässleholm, Osby och vi kommer sedan in i Småland. Vi stannar för förmiddagsfika innan vi fortsätter förbi Älmhult och Växjö. Innan vi når Vimmerby äter vi en gemensam lunch så att vi är mätta och laddade för vårt besök på Astrid Lindgrens Näs. Vid ankomsten hälsas vi välkomna och det blir sedan dags för en guidad tur genom Astrid Lindgrens vackert julsmyckade barndomshem och besök på julmarknaden där det vankas lokalt konsthantverk, mat, delikatesser, slöjdande och annat smått och gott. Den som önskar kan även besök utställningen "Hela världens Astrid Lindgren" som tar dig genom den världsberömda författarinnas liv och verk.

När mörkret har fallit fortsätter vi vidare till Mariannelund för en titt in i Mariannelunds karamellkokeri. Passa på att handla med julens godsaker hem.  Här finns allt för en gottegris!
Vi avslutar dagen i Vetlanda på Centralhotellet där vi äter en julmåltid tillsammans på kvällen innan vi sover gott i sköna hotellsängar. Du kan läsa mer om hotellet här: Centralhotellet i Vetlanda

Dag 2:
Frukost smakar extra gott när man får den serverad på en buffé och vi håller tillgodo och njuter av att komma till dukat bord. När bagaget är lastat i bussen är vi redo för nya upplevelser och vi färdas söderut mot Kosta. I Kosta är julmarknaden igång sedan mitten av november - kanske har vi tur och får se lite snö på de småländska granarna. Inget besök i Kosta utan att titta på den vackra glaskonsten, och på julmarknaden säljs specialtillverkade dekorationer från glashyttan. På Kosta outlet har vi möjlighet att fynda julklappar till riktigt bra priser i någon av de 13 butiker som finns på området.

Framåt eftermiddagen börjar vi hemresan söderut. Vi stannar för eftermiddagskaffe innan vi når Skåne och våra hemorter.

Avgångstider - beräknad hemkomst inom parentes

06:00 (19:30) Ystad busstationen, hpl längst i öster
06:30 (19:00) Hammenhög torget
06:50 (18:40) Simrishamn Godsmagasinet
07:05 (18:20) Gärsnäs stationen, Järnvägsgatan
07:25 (18:05) Tomelilla järnvägsstationen 
07:45 (17:45) Sjöbo, p-ficka vid fd Järnvägshot. 
08:15 (17:15) Hörby, parkeringen ICA Kvantum

Detaljer

Datum 2017-12-15
Hemresa 2017-12-16
Pris 1895:-
Enkelrumstillägg: 250:-
Ingår i resan bussresa enligt program, en övernattning i dubbelrum inkl. middag dag 1 och frukost dag 2, förmiddagsfika dag 1, eftermiddagsfika dag 2, lunch dag 1, entré till julmarknaden på Astrid Lindgrens Näs, guidad visning i Astrids pyntade barndomshem, entré till utställningen på Astrid Lindgrens Näs, entré till julmarknaden i Kosta
Antal platser Resan är inte bokningsbar längre.
1 895
Dela denna resa