Ett reseföretag med 95 år i branschen

Underbar konst och intensiv natur - Skagen

Upplev sensommarljuset över Skagen i augusti månad – en tid på året då de berömda Skagenmålarna såsom Ancher, Drachmann och Krøyer upplevde att ljuset över toppen av Danmark lockade fram helt nya sidor i deras skapande. På vår resa ägnar vi hälften av tiden åt de stora Skagenmålarna och deras liv och verk; andra hälften ägnar vi åt att beundra och insupa naturens storslagenhet i ett område där havet är ständigt närvarande, vinden frisk och skiftningarna i landskapet är ytterst fascinerande.
Antal resdagar: 4 dagar.

Dag 1:
Vi reser över Öresundsbron och vidare i riktning mot Stora Bält och Lilla Bält. Vi pausar färden för kaffe och så småningom även för lunch innan vi framåt eftermiddagen har kommit till Jyllands nordligaste delar. Innan vi kommer fram till vårt hotell i Skagen tar vi en avstickare till Råbjerg Mile som är Europas största vandrande sandöken. Här är det fritt fram för den som vill att sparka av sig skorna,känna sanden mellan tårna och få lite ökenkänsla. Vi checkar sedan in på Color Hotel Skagen, det enda hotellet i Skagen som är fyrstjärnigt. Här bor vi mycket komfortabelt och nära underbar natur med cykelstigar och vandringsmöjligheter runt hörnet. Hotellet har swimmingpool och diverse andra faciliteter såsom bar, restaurang, minigolfbana och cykeluthyrning. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2:
Efter frukost tar vi bussen till de mest centrala delarna av Skagen för att ägna merparten av dagen till konstnärernas Skagen. Vi börjar i konstnärsparet Anchers hus där tiden verkar ha stått stilla. Vi har med oss svensktalande guide som berättar om huset och familjen Anchers liv – en perfekt bakgrund för det besök vi sedan ska göra på Skagens Museum. Skagens Museum är det mest förnäma konstmuseet med avseende på Skagenmålarnas konst. Här hänger många av de mest kända verken av exempelvis Ancher, Krøyer, Tuxen, Locher, Drachmann m.fl. Även på Skagens museum har vi en museiguide med oss som belyser konsten för oss. Efter guidningen på museet finns det tid att på egen hand gå runt i museet och njuta av konstverken. Vi äter en smörrebrödslunch tillsammans och pausar konstupplevelserna en stund för att sedan på eftermiddagen besöka Drachmanns hus. Huset visas i stort sett i samma skick som när Holger Drachmann bodde där och på väggarna hänger ett 150-tal konstverk som vittnar om hans kreativitet. Vi gör en guidad visning i huset och har efter besöket här fått med oss de absolut viktigaste bitarna i Skagen när det gäller konstupplevelser.
Kvällen står till eget förfogande för skön avkoppling, en bit mat eller härliga kvällspromenader i det vackra Skagen

Dag 3:
Den nordligaste spetsen av Jylland är ett fascinerande naturlandskap värt att utforskas närmare. Vi börjar dagen med ett besök vid den tillsandade kyrkan som begravts i takt med att sanden har flyttat sig. Vi åker sedan upp till Grenen, den nordligaste spetsen av Danmark. Traktortåget Sandormen tar oss den sista biten till platsen där Skagerrak och Kattegatt möts. Prova att stå med ett ben i varje hav! Inte så långt från Grenen ligger Skagen Odde Naturcenter där du kan lära dig allt om den nordjylländska naturen – sanden, vattnet och vinden. Vad händer när de två haven möts? Och hur uppstår det magiska ljuset? Naturcentret är ritat av den världsberömde danske arkitekten Jörn Utzon. Vår sista kväll i Skagen äter vi en god middag tillsammans innan vi beger oss till Solnedgångsplatsen i Gammel Skagen. Här upplever vi, om vädret tillåter, en magisk solnedgång.

Dag 4:
Vår vistelse i Skagen lider mot sitt slut och vi beger oss på hemresa. Vid lunchtid når vi HC Andersens stad Odense där vi gör ett uppehåll för att titta på den vackra staden och äta lunch. Vi är åter i Skåne framåt kvällen efter en härlig Skagenresa.

Avgångstider
05:40 Hammenhög torget
06:00 Simrishamn Godsmagasinet
06:15 Gärsnäs stationen, Järnvägsgatan
06:30 Tomelilla järnvägsstationen
06:50 Ystad busstationen, hpl längst i öster
07:10 Skurup E65 Preem
07:30 Svedala E65 Statoil
07.50 Malmö Jägersro, travbanans huvudentré

Detaljer

Datum 2017-08-27
Hemresa 2017-08-30
Pris 4795:-
Enkelrumstillägg: 925:-
Ingår i resan Bussresa i modern helturistbuss, bro- och vägavgifter, 3 övernattningar i DR inkl. frukostbuffé, 2 middagar & 1 lunch, utflykter enligt program inkl. entré och guidning på Skagens Museum, Anchers Hus och Drachmanns Hus, tur med Sandormen, reseledare
Antal platser Resan är ej längre bokningsbar.
4 795 50
Dela denna resa