Ett reseföretag med 95 år i branschen

Kommande resor

En riktigt bra resa till Berlin med Berlin leuchtet

En riktigt bra resa till Berlin - Ljusfestival "Berlin leuchtet"
Upplev Berlin - en av Europas mest pulserande och intressanta städer! Staden vibrerar av historia, från de Hohenzollerska furstarnas storhetstid genom världskrigens tid och fram till kalla krigets tidevarv och vår nutid. Matställena är otaliga, shoppingmöjligheterna närmast oändliga och kulturutbudet digert. Under en tvåveckorsperiod i oktober firar man ljusfestival i Berlin och lyser upp alla stadens ikoniska byggnadsverk kreativt och färgstarkt. Upplev ett annorlunda och upplyst Berlin! 

Reseledare på resan är Birgitta Banze, erfaren guide med rötter i Tyskland och specialiserad på Berlin. Birgitta känner Berlin som man känner sin hemstad! Välkommen att uppleva Berlin med oss!


Dag 1:
Vi startar vår resa från våra påstigningsorter och reser över Öresundsbron och genom Danmark till Gedser, varifrån vi tar färjan till Rostock. Vi fortsätter sedan vidare söderut mot Berlin och är på plats sent på eftermiddagen. Under vår vistelse i Berlin ska vi bo på eleganta Crowne Plaza Berlin Potsdamer Platz, ett mycket bra 4-stjärnigt hotell beläget i närheten av Potsdamer Platz.

Hotellet har ett lugnt läge men vi är ändå i händelsernas centrum. På hotellet finns restaurang, bar samt en wellnessavdelning med bastu och gym. Vid ankomsten till Berlin checkar vi in på hotellet och har sedan kvällen till restaurangbesök, avkoppling och nöjen.

Dag 2-3:
Crowne Plaza Hotel serverar en riklig frukostbuffé som ger en härlig start på våra två heldagar i Berlin. Vi börjar dag 2 med en stadsrundtur på förmiddagen – det bästa sättet att få överblick och bekanta sig med Berlin. Vår guide Birgitta tar oss till både de mest kända platserna men visar även mindre kända guldkorn här och var. Under eftermiddagen erbjuder vi en tripp till Prenzlauer Berg och Museum in der Kulturbrauerei där man i den gamla bryggerimiljön får ta del av utställningen "Alltag in der DDR" - vardag i DDR.

Dag 3 gör vi en kvällstur med bussen genom det upplysta Berlin. Berlin är även i vanliga fall en vacker upplevelse om kvällen när mörkret sänker sig och praktbyggnaderna lyses upp. Under Berlin leuchtet accentueras allting starkare och mer intensivt. Upplev ett färgsprakande Brandenburger Tor, ett glittrande riksdagshus eller ett kolorerat tv-torn. Berlin visar sig på ett helt nytt sätt!

På eftermiddagarna finns tid att njuta av staden på egen hand, kanske besöka något av stadens många museer, gå på café eller bara promenera på Unter den Linden eller Kurfürstendamm. På kvällarna sprudlar utelivet i Berlin och det finns möjlighet till varietébesök, kulinariska upplevelser eller lugn skön avkoppling i hotellets lugna vrå.

Dag 4:
Efter en god natts sömn och härlig frukost är det dags att resa norrut mot färjehamnen i Rostock. Vi gör ett stopp för inköp innan det är dags att köra ombord på färjan. Några timmar senare är vi tillbaka i Skåne efter en trevlig, spännande och intressant vistelse i Berlin.

Avgångstider hemkomsttider inom parentes
05:40 (21:30) Hammenhög torget
06:00 (21:10) Simrishamn Godsmagasinet
06:15 (20:50) Gärsnäs stationen, Järnvägsgatan
06:30 (20:35) Tomelilla järnvägsstationen
06:50 (20:15) Ystad busstationen, hpl längst i öster
07:10 (19:55) Skurup E65 Preem
07:30 (19:35) Svedala E65 Statoil
07.50 (19:15) Malmö Jägersro, travbanans huvudentré

 Mer information om Crowne Plaza Hotel Berlin Potsdamer Platz hittar du här.

Detaljer

Datum 2017-10-07
Hemresa 2017-10-10
Sista dag för bokning 2017-10-09
Pris 3695:-
Enkelrumstillägg: 1295:-
Ingår i resan Bussresa i modern helturistbuss, bro- och färjeavgifter, vägskatter, 3 övernattningar på Maritim Hotel Berlin inkl. frukostbuffé, utflykter och entréer enligt program, reseledare under hela resan.
Antal platser Platser finns
3 695 50
Dela detta evenmang