Ett reseföretag med 95 år i branschen


NYHET!
Från den 1 januari 2019 kommer Buss Persson att uppgå i Ölvemarks.
Ölvemarks kommer att fortsätta med samma typ av resor som Busspersson haft!

Humleslingan - en kulturhistorisk resa i norra Skåne

Vi gör en dagstur till humlets bygd där vacker natur, fantastisk kultur och spännande historia ger alla förutsättningar för en förtjusande resa. i Bromölla besöker vi Sveriges enda toalettmuseum (!) och sedan går färden vidare Ivösjön till klassiska platser som t.ex. Humletorkan i Näsum. Vi åker i maj när fruktträden blommar och det blir en njutbar naturupplevelse. 

Vi reser söderifrån tidigt på morgonen och beger oss i riktning mot Bromölla. Vi stannar för förmiddagsfika längs vägen och ska sedan göra dagens första besök på Iföverkens industrimuseum som ibland rätt och slätt brukar kallas "toalettmuseet". Här pågick under många år rik tillverkning av sanitetsporslin. På museet visas de arbetsmetoder som använts sedan första början i sin naturliga miljö, men även ett urval av olika produkter som tillverkats under olika epoker. 

Norr om Bromölla breder Humleslingans ljuvliga natur ut sig och vi åker vidare till Näsum, en gång i tiden centrum i humleodlingslandskapet. Här torkade man humle som sedan skulle till olika bryggerier för att bli till öl. I Humlebygget, som man ibland också brukar kalla Humletorkan, äter vi lunch och tar del av berättelser kring humleodlandet som satt sin prägel på Näsumstrakten.
På och kring Ivösjön grönskar naturen, vägen kantas av fruktodlingar och landskapet är lätt böljande. Vi kör i riktning mot Oppmannasjön och besöker under eftermiddagen Hammarkvist Trädgård. Vid den gamla stärkelsefabriken "Stärkan" ligger trädgården som med mycket hjärta drivs av Ruth Hammarkvist. En bäck porlar genom den prunkande trädgården och det är bara sådär gemytligt som det ska vara i en trädgård som är ombonad som ett rum att vistas i. Eftermiddagskaffet här blir pricken över i!

Efter en dag full av upplevelser vänder vi söderut framåt sena eftermiddagen och är åter på kvällen.

Avgångstider - beräknad hemkomst inom parentes 
06:40 (19:35) Ystad busstationen, hpl längst i öster
07:10 (19:05) Sjöbo, p-ficka vid fd Järnvägshot. 
07:30 (18:45) Tomelilla LIDLs parkering
07:45 (18:30) Gärsnäs stationen, Järnvägsgatan
07:55 (18:20) Hammenhög torget
08:15 (18:00) Simrishamn Godsmagasinet

Detaljer

Datum 2018-05-18
Pris 795:-
Ingår i resan bussresa, förmiddagsfika samt eftermiddagsfika, lunch inkl. måltidsdryck och kaffe, entré och visning på Ifö Industrimuseum, Humletorkan och Hammarkvist trädgård, reseledare
Antal platser Resan är ej längre bokningsbar.
795
Dela denna resa